Anders Parkeren voor bezoekers

We zijn trots op onze stad en vinden het leuk dat steeds meer mensen Leiden komen bezoeken. Om de stad goed bereikbaar én aantrekkelijk te houden voor al deze bezoekers, gaan we het parkeren voor bezoekers in Leiden anders organiseren.

Leestijd
1 min

Nieuwe straatparkeren in het centrum

Het liefst zien we dat bezoekers met de trein, bus of fiets naar Leiden komen. Dat houdt de stad goed bereikbaar voor iedereen. Kom je als bezoeker toch met de auto naar Leiden en wil je kunnen parkeren? Als bezoeker van de stad Leiden doe je er slim aan om in een garage te parkeren. Informeer welke parkeermogelijkheden er zijn. 

In juni 2022 is het autoparkeren in de binnenstad veranderd. Bijna alle parkeerplaatsen op straat zijn bestemd voor vergunninghouders. Als bezoeker doe je er slim aan om in een garage te parkeren, het tarief is altijd goedkoper dan de enkele vakken die je nog op straat vindt. Weet je al wanneer je komt? Parkeer dan met korting onder de Lammermarkt, Garenmarkt of Morspoort via Reserveer & Parkeer

Kom je voor een kort bezoek, dan zijn de nieuwe kortparkeerlocaties zoals in de Doezastraat of Lange Mare ook een optie. Check de informatie bij de parkeerautomaat om te zorgen dat je niet op een vergunninghoudersplek parkeert en direct een dagkaart moet betalen. Ook als je de hele dag komt, is parkeren in de garage goedkoper. 

Ga je op bezoek bij vrienden of familie in de binnenstad en hebben zij een bezoekersparkeervergunning voor zone A (centrum)? Dan kan je voordelig in de buurt parkeren: op alle vergunninghoudersplekken en kortparkeerlocaties, behalve bij de rode-kap-automaat. Maar dat weet je gastheer wel. 

Foto van het interieur van parkeergarage Lammenmarkt

Parkeer je fiets in de stalling of het rek

Kies je ervoor om op de fiets naar de (binnen)stad te komen? Heel fijn, dat zien we graag. Bekijk van tevoren waar je ‘m neer gaat zetten. Is er een stalling in de buurt, kies daar dan voor. Daar staat je fiets droog én gratis. En op zaterdag kun je je fiets in het centrum ook in een pop-up-stalling parkeren. 

We investeren in meer fietsparkeerplekken, bijvoorbeeld met de nieuwe Mosterdsteegstalling en de fietsparkeervakken op de Breestraat. Daarmee maak je de stoep vrij voor iedereen die wandelend van de binnenstad wil genieten. Ook rond de stations zorgen we voor meer stallingen. Zo komen er bijvoorbeeld 2.900 extra fietsparkeerplekken onder De Geus en wordt het aantal plekken bij station Lammenschans verdubbeld.

Op www.leiden.nl/fietsparkeren vind je een kaart met alle openbare fietsparkeerplekken in Leiden, inclusief de openingstijden. Probeer de gratis fietsenstalling in de binnenstad of bij het station eens uit.