Anders parkeren voor fietsers

Kies je ervoor om op de fiets naar de (binnen)stad te komen? Heel fijn, dat zien we graag. Bekijk van tevoren waar je ‘m neer gaat zetten. Is er een stalling in de buurt, kies daar dan voor. Daar staat je fiets droog én gratis. En op zaterdag kun je je fiets in het centrum ook in een pop-up-stalling parkeren.

Leestijd
30 seconden
Vrouw op fiets met kind

Meer ruimte

We investeren in meer fietsparkeerplekken, bijvoorbeeld met de nieuwe Breestraatstalling en de nieuwe stalling op de LangeMare. Bovendien verwijderen we wrakfietsen en hebben nu ook regels voor weesfietsen. Daarmee maken we de stoep vrij voor iedereen die wandelend van de binnenstad wil genieten. Ook rond de stations zorgen we voor meer stallingen. Zo komen er bijvoorbeeld 2.900 extra fietsparkeerplekken onder De Geus en is het aantal plekken bij station Lammenschans verdubbeld. Bovendien is de regel nu dat je je fiets maximaal twee weken achtereen bij de stations mag parkeren. Zo maken we ruimte voor fietsers die hier dagelijks of wekelijks komen. 

Parkeer je fiets in de stalling of het rek

Parkeer je fiets in de stalling of het rek Op www.leiden.nl/fietsparkeren vind je een kaart met alle openbare fietsparkeerplekken in Leiden, inclusief de openingstijden. Probeer de gratis fietsenstalling in de binnenstad of bij het station eens uit.