Anders parkeren voor zorgprofessionals

Voor je werk als wijkverpleegkundige, huisarts, verloskundige of dierenarts is de auto vaak onmisbaar. Met de zorgparkeervergunning kan je overal in Leiden parkeren zonder bijbetaling. Sinds 2021 is deze parkeervergunning ook beschikbaar voor zorgprofessionals die in Leiden werken maar elders zijn gevestigd.

Leestijd
1 min

Nieuwe straatparkeren in het centrum

In het voorjaar van 2022 is het straatparkeren in het centrum van Leiden veranderd. Vrijwel alle parkeerplekken op straat zijn voor vergunninghouders. Bezoekers aan de binnenstad parkeren in de parkeergarages óf op de nieuwe kortparkeerlocaties met een maximale parkeerduur van 2 uur. Voor jou als zorgprofessional verandert er niet veel: met je zorgparkeervergunning kan je overal parkeren, óók op kortparkeerlocaties met een rode-kap-automaat. Dat is een parkeerautomaat met een rode band op de kap. Hier zijn andere parkeervergunningen niet geldig, maar die van zorgprofessionals wel. 

Is je praktijk gevestigd in de Leidse binnenstad? Vertel je klanten op tijd dat het straatparkeren is veranderd. Gebruik hiervoor de speciale toolkit voor gastheren in de binnenstad. Je kunt de middelen om je gasten en klanten te informeren, gratis bestellen. Wijs hen ook op de mogelijkheden om via Reserveer & Parkeer met korting te parkeren in de parkeergarage. De nieuwe kortparkeerlocaties staan straks aangegeven op straat en zijn terug te vinden op de gemeentelijke website. Misschien ligt er één bij jou in de buurt.

Uitbreiding betaald parkeren

Vanaf 2023 wordt betaald parkeren ingevoerd in de Hoge Mors, Boshuizen, Fortuinwijk, Vlietpoort, Meerburg en Klein Cronestein. Is je praktijk daar gevestigd en heb je nog geen zorgparkeervergunning? Vraag ‘m dan straks aan. Je ontvangt nog een brief die uitlegt hoe en wanneer dat kan. 

Voor je klanten betekent Anders Parkeren ook een verandering: als ze met de auto komen, kunnen ze bij de parkeerautomaat of via mobiel parkeren betalen voor het parkeren. De exacte tijden en tarieven van betaald parkeren worden nog bekendgemaakt. Wil je op de hoogte blijven van dit project? Schrijf je in voor Stadsnieuws, en vink de wijk aan waar je werkt of gevestigd bent.