Parkeren centrum Leiden voor bezoekers

Parkeren in de Leidse binnenstad is veranderd. Bijna alle parkeerplekken op straat zijn nu bestemd voor vergunninghouders. Bekijk hieronder de parkeermogelijkheden voor jou als bezoeker.

Leestijd
1 min

Waar kan ik parkeren?

De nieuwe parkeersituatie uitgelegd

Vanaf maandag 13 juni kan je als bezoeker van de Leidse binnenstad op slechts enkele plekken nog op straat parkeren. Geen zorgen, er zijn parkeermogelijkheden genoeg in de garages. De video legt je alles in één minuut uit.

Parkeermogelijkheden voor bezoekers in Leiden centrum

Kom je met de auto naar de Leidse binnenstad? Voor bezoekers is genoeg plaats. Als gast parkeer je in één van de parkeergarages. Ga je bij iemand op visite? Check dan of diegene een bezoekersparkeervergunning heeft. Zo niet, bekijk dan de mogelijkheden hieronder. 

Vind de beste parkeerplek in Leiden centrum

De beste parkeerplek voor jou in het centrum vind je via https://leiden.nl/parkeergarages.

Reserveer en parkeer met korting

In drie parkeergarages kun je met korting parkeren wanneer je jouw parkeerplek vooraf reserveert. Dat kan bij de garages Lammermarkt, Garenmarkt en Morspoort. Reserveer via Parkeren in Leiden.

Kort parkeren op straat

Als het even kan, parkeer je in de garage. Daarnaast zijn er nog negen plekken in de stad waar je tot maximaal 2 uur op straat kan parkeren. Klik op de kaart hieronder om de parkeermogelijkheden te bekijken. 

Kaartje met parkeermogelijkheden Leiden centrum