Ondernemen

Ondernemen krijgt de ruimte

Als stad gaan we de komende jaren investeren in anders parkeren – met de auto én de fiets. Dat levert een autoluwe en toegankelijke binnenstad op en moet voorkomen dat de parkeerdruk in de omliggende wijken stijgt. Bovendien maken we zo ook ruimte voor gezond ondernemen in Leiden.

Infrastructuur met toekomst

Leiden is een historische stad. Deze is niet gebouwd op de maatschappij van vandaag en kan niet makkelijk meebewegen met elke nieuwe ontwikkeling. Door anders te parkeren te combineren met ringwegen en hoogwaardig openbaar vervoer, realiseren we een duuurzame infrastructuur die goed voor de stad is. En dus ook voor winkels, horeca, theaters en musea die bereikbaar willen blijven voor klanten en werknemers.

Werken aan bereikbaarheid

Diverse steden zijn Leiden al voor geweest met het autoluw maken van de binnenstad. Uit onderzoek van Kennisplatform Crow blijkt dat vooral de voetganger en de fietser van belang zijn voor de lokale economie. Juist voor hen is een autoluwe binnenstad aantrekkelijk. Voor een gezonde economie is het belangrijk dat de stad goed bereikbaar blijft. Daar zorgen we voor in Leiden met onze parkeergarages, Park&Ride, uitstekende openbaar vervoersverbindingen en goede plekken om je fiets te parkeren.

Relevante projecten

 • Uitbreiding Betaald Parkeren

  22 maart 2022
 • Nieuwe straatparkeren in Leidse binnenstad

  3 april 2022
 • Opknapbeurt en extra parkeerlagen Parkeergarage Haarlemmerstraat

  22 maart 2022
 • Mobiliteitshubs in aantocht

  22 maart 2022
 • Aanpassingen Zone B Dubbeltjestarief

  16 maart 2022