Wonen

Fijn wonen krijgt de ruimte

Als stad gaan we de komende jaren investeren in anders parkeren – met de auto én de fiets. Dat levert een autoluwe en toegankelijke binnenstad op en moet voorkomen dat de parkeerdruk in de omliggende wijken stijgt. Bovendien maken we zo ook ruimte om fijn te wonen.

Genieten van een leefbare stad

Kijk om je heen en je ziet een stad die groeit en bloeit en steeds uitnodigender oogt. Dat moet ook wel, want wie wordt nou gelukkig van een stad met teveel auto’s en verkeer? Straks woon je in een stad met meer groen, met meer plek om elkaar te ontmoeten. Je kunt er lekker ontspannen spelen, fietsen, wandelen, hardlopen, winkelen en een terrasje in de zon pakken.

Wonen zonder auto in het centrum

Door het aantal parkeerplaatsen in het straatbeeld terug te dringen, ontstaat er door de hele stad heen meer ruimte voor andere belangrijke zaken – zoals fijn wonen. Zo wordt nieuwbouw mogelijk in de binnenstad en rond Leiden Centraal. Dat zijn vooral woningen zonder parkeerplaatsen – geschikt voor de moderne Leidenaar die geen auto bezit of ervoor kiest een auto te delen met de buurt.

Relevante projecten

  • Uitbreiding Betaald Parkeren

    22 maart 2022
  • Nieuwe straatparkeren in Leidse binnenstad

    3 april 2022
  • Bouw fietsenstalling De Geus

    22 maart 2022