Opening nieuwe Ehrenfestgarage

Nieuws
Leestijd
30 sec

Op het Leiden Bio Science Park is op woensdag 21 september de nieuwe Ehrenfestgarage geopend. Een goede parkeervoorziening op het Leiden Bio Science Park is cruciaal. De parkeergarage moet zorgen voor een betere bereikbaarheid, leefbaarheid en toegankelijkheid van de campus en is een initiatief van de universiteit. 

Ruimte efficiënt benutten 

De garage is niet alleen bedoeld voor werknemers en bezoekers van bedrijven op het park, maar ook voor omwonenden. De garage is 24 uur per dag toegankelijk. Zo kunnen de plekken dubbel gebruikt worden, overdag door de werknemers en ’s avonds door bewoners. Daarmee wordt de ruimte efficiënt benut. De garage heeft ruimte voor 686 auto’s, met ruimte voor uitbreiding in de toekomst als dit nodig is. Ook aan de milieubewuste chauffeur is gedacht: op de begane grond zijn acht laadpalen geplaatst.

Een schone, veilige en bereikbare stad

De opening van de Ehrenfestgarage past in het plan van de Universiteit Leiden om, samen met de gemeenten Leiden en Oegstgeest, het park aantrekkelijker en toegankelijker te maken. Ook wethouder Fleur Spijker is blij met de komst. ‘Voor een goede bereikbaarheid van het Leiden Bio Science Park is de Ehrenfestgarage heel belangrijk. Werknemers, leveranciers, en omwonenden kunnen hier, aan de rand van het Bio Science Park, straks hun auto kwijt om het laatste stukje van hun reis te voet af te leggen. Dat willen we elders in de stad ook graag. Zo blijft Leiden schoon, veilig en voor iedereen bereikbaar.’ 

Ehrenfestgarage

Meer nieuws

 • Ruimte voor de fiets, voetganger en groen op de Oude Rijn

  24 november 2022
 • Nieuwe fietsvoorzieningen roeivereniging Njord

  10 november 2022
 • Parkeergarage Ehrenfestweg geopend

  5 oktober 2022
 • Plan nieuwe fietsenstalling Leidse binnenstad

  28 september 2022
 • Eerste week nieuwe straatparkeren goed verlopen

  16 juni 2022
 • Voordelig parkeren met Reserveer & Parkeer

  5 april 2022
 • Fietsenrekken Morssingelterrein gaan weg

  16 maart 2022