Proef met fietsparkeren op Werfpop

Nieuws
Leestijd
1 minuut
Vrouw met fiets aan de hand

Zaterdag 8 juli is de 41e editie van Werfpop in de Leidse Hout. Veel bezoekers komen op de fiets. Voor al die extra fietsen in de buurt hebben de festivalorganisatie en de gemeente Leiden twee ruime fietsparkeerplekken ingericht. Borden wijzen fietsparkeerders de weg naar de parkeerplekken. Dit bevordert de verkeersveiligheid en zorgt voor minder fietsparkeeroverlast voor omwonenden.

Met deze proef wil de gemeente Leiden ervaring opdoen met het organiseren van fietsparkeren rond evenementen. Wethouder Ashley North (Klimaat, Mobiliteit en Financiën): “Heldere bewegwijzering zorgt voor minder zoekverkeer en draagt zo bij aan de verkeersveiligheid voor bezoekers van Werfpop. Met de twee ingerichte fietsparkeerplekken kan iedereen zijn fiets makkelijk parkeren én ook weer terugvinden na het festivalbezoek.”

Duurzaam en veilig naar Werfpop

Het festival Werfpop trekt elk jaar duizenden muziekliefhebbers. Duo-voorzitter Noëlle ter Woerds is blij met de proef: “We hopen altijd dat zoveel mogelijk mensen met de fiets naar Werfpop komen! Om onze bezoekers hierbij te helpen en te zorgen dat zij hun fiets netjes en veilig kunnen stallen, doen wij mee met de proef van de gemeente Leiden. Ook willen we graag een goede buur zijn en hinder van geparkeerde fietsen voor de omgeving van de Leidse Hout zoveel mogelijk voorkomen.”

De weg vinden

Naast de jaarlijkse fietsparkeerplek op de Johan de Kosterweg ten zuidwesten van de Leidse Hout, komt nu ook een parkeerplek voor fietsen, bakfietsen en scooters op het parkeerterrein van UVS, aan de noordoostkant. Vanuit de vier windstreken worden fietsers op weg geholpen. Verkeersregelaars wijzen bezoekers op de fiets ook op de fietsparkeerplekken. Vanaf beide locaties is het nog een paar minuten lopen naar de ingang van het festivalterrein.

Leiden wil meer investeren in fietsparkeren rond evenementen, en organiseert deze eerste proef samen met Werfpop. Later deze zomer volgen andere evenementen.

Meer nieuws

 • 11 april 2024
 • Meer fietsparkeerplek bij Lammenschans

  4 februari 2024
 • Nieuwe regels weesfietsen: meer plek in het rek!

  18 december 2023
 • Uitvoeringsplan fietsparkeren voor de binnenstad zorgt voor ruimte op straat

  8 november 2023
 • Proef met fietsparkeren tijdens Pride Leiden

  28 augustus 2023
 • Proef met fietsparkeren tijdens EL CID

  10 augustus 2023
 • Proef met fietsparkeren op Werfpop

  5 juli 2023
 • Uitbreiding Betaald Parkeren fase 2 start in oktober

  28 juni 2023
 • Betaald parkeren in de Hoge Mors gestart

  16 mei 2023
 • Uitbreiding fietsparkeerplekken Lammenschans van start

  9 maart 2023