Beste gastheer van Leiden

Op maandag 13 juni start in het centrum van Leiden het nieuwe straatparkeren. Als ondernemer of gastheer in de binnenstad ontvang je klanten of bezoekers, die voor een deel met de auto komen. Kan je het nieuwe straatparkeren aankondigen in uw communicatie – via de website, social media, e-mail, (nieuws)brief of postermateriaal – zodat je klanten en bezoekers goed zijn voorbereid? In deze toolkit vind je een korte tekst en beeldmateriaal om te gebruiken bij deze communicatie.

Alvast hartelijk dank!
Dennis Bruin, parkeermanager gemeente Leiden

De nieuwe parkeersituatie

Anders parkeren in de binnenstad

Vanaf maandag 13 juni kan je als bezoeker van de Leidse binnenstad op slechts enkele plekken nog op straat parkeren. Geen zorgen, er zijn parkeermogelijkheden genoeg in de garages. De video legt je alles in één minuut uit.

Hoe het parkeren verandert

Bijna alle parkeerplekken op straat worden bestemd voor vergunninghouders. Dat zijn bewoners, visite, zorgprofessionals, mantelzorgers, bedrijven, werknemers en klussenbussen. Parkeerders met een gehandicaptenparkeervergunning mogen – en dat is nieuw – op vergunninghoudersplekken parkeren.

Gasten parkeren in een van de parkeergarages. Dat is sowieso goedkoper dan de huidige tarieven op straat. Bezoekers kunnen bovendien een parkeerplek met korting reserveren via Reserveer & Parkeer. Voor een kort bezoek aan de winkel, kapper of fysiotherapeut kunnen ze ook parkeren op een van de negen kortparkeerlocaties in het centrum. Hier geldt een maximale parkeerduur van 2 uur.

Lees waarom

E-mailhandtekening

Informeer gasten per mail of bij bevestigingsmails

Via de handtekening geef je bezoekers direct toegang tot het vinden van parkeerplek of het reserveren ervan. Je kunt de handtekening kopiëren en toevoegen aan je e-mailhandtekening.

Mogelijkheden:
toevoegen van tekst
toevoegen van afbeelding
toevoegen van afbeelding en tekst

Contactpagina

Informeer gasten op uw contactpagina

Via deze toevoeging geef je bezoekers op je contactpagina direct toegang tot het vinden van parkeerplek of het reserveren ervan. Je kunt op de toolkitpagina de toevoeging downloaden en naar eigen inzicht op je contactpagina plaatsen.

Mogelijkheden:
toevoegen van tekst
toevoegen van afbeelding
toevoegen van afbeelding en tekst

Routewijzer in Leiden

Tafelkaartjes

Informeer je gasten via een tafelkaartje

Via de tafelkaartjes informeer je bezoekers op hoofdlijn over de mogelijkheden en kunnen ze met de QR-code een parkeerplek vinden en/of reserveren. Deze gevouwen tafelkaartjes kan je zelf printen en vouwen of gratis aanvragen via de bestelknop. 

Ondernemen krijgt voorrang

Posters

Informeer gasten bij prikborden, wachtruimten of etalages

Via de posters informeer je bezoekers op hoofdlijn over de mogelijkheden en kunnen ze via de QR-code een parkeerplek vinden en/of reserveren. Deze posters kan je zelf printen (A4) of gratis aanvragen (op A3 of A4) via de bestelknop. 

Vrouw met fiets aan de hand

Leaflets

Informeer gasten bij de receptie of balie

Via de leaflets informeer je bezoekers uitgebreid over de mogelijkheden en kunnen ze via de QR-code een parkeerplek vinden en/of reserveren. Deze leaflets kan je zelf printen (A4) of gratis aanvragen (op A4 of A5) via de bestelknop. 

QR-code deurstickers

Informeer gasten bij de ingang of uitgang

Met de raamsticker bied je bezoekers de mogelijkheid om via de QR-code een parkeerplek te vinden en/of te reserveren. Deze raamsticker is makkelijk aan te brengen en weer te verwijderen. Je kunt ‘m gratis aanvragen via de bestelknop. 

Bestellen

Je ontvangt de bestelde producten per post binnen 4 à 5 werkdagen. Je bestelling liever eerder ophalen? Stuur dan een mailtje naar N.Jansen@leiden.nl.

Heb je vragen?

We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij de communicatie richting bezoekers; enerzijds met uitleg en anderzijds met communicatiemiddelen om je bezoekers goed te begeleiden. Toch kunnen er vragen of problemen zijn. Die lossen we graag samen op binnen de mogelijkheden. Bel met de gemeente, 14071, keuze 3 of mail de projectleider: d.bruin@leiden.nl

Alvast hartelijk dank!
Gemeente Leiden

Meer weten?